TONUS nevrofizioterapija in športna vadba

O MENI

 

Sem Asja Pleterski, diplomirana fizioterapevtka, terapevtka razvojno nevrološke obravnave (RNO), trenerka športnega plezanja in učiteljica joge.

 

Diplomirala sem iz fizioterapije na ljubljanski zdravstveni fakulteti. Po končanem študiju leta 2012 sem se začela ukvarjati z otroško nevrofizioterapijo. Opravila sem izobraževanje Bobath RNO osnovni tečaj za delo z otroki in odraslimi ter nadaljevalni tečaj Baby Bobath (Early assessment and intervention with babies and young children) v Walesu.

 

Zaposlena sem  v razvojni ambulanti Zdravstvenega doma Vič-Rudnik.  Pred tem sem fizioterapevtske delovne izkušnje pridobivala v razvojnem oddelku vrtca, v centru za usposabljanje, varstvo in delo ter v otroški bolnici.

 

Moje življenje se že od malega vrti okrog gibanja. Pri 8ih letih sem se zaljubila v športno plezanje, ki je še danes moja velika ljubezen. Mojo družino bi največkrat našli v plezališču ali na umetni plezalni steni. Med lastno športno potjo sem se izobrazila za trenerko športnega plezanja ter vrsto let učila otroke in mladino. V srednji šoli sem se spoznala z jogo, ki me je pritegnila do te mere, da sem opravila tudi 300-urni učiteljski tečaj. Že med študijem fizioterapije pa sem vedela, da si želim opravljati poklic v pediatrični smeri.

 

Svoje znanje in izkušnje želim deliti tudi s starši,  katerih otroci niso bili poslani v razvojno ambulanto, pa bi si vseeno želeli nekaj strokovne podpore na področju razvoja.