TONUS nevrofizioterapija in športna vadba

STORITVE

Nevrofizioterapija na domu

Obravnava otroka se prilagodi individualnim potrebam in največkrat obsega naslednje elemente:

ocena motoričnega razvoja otroka

 

svetovanje in priučitev staršev glede rokovanja z otrokom

vaje za graditev aktivnih vzorcev drže in gibanja

 

prilagoditve pripomočkov

 

 

kinesiotaping ali  bandažiranje

 

Ena obravnava v povprečju traja 60 minut. Na obravnavi mora biti otrok brez akutnih obolenj, za optimalno obravnavo pa je zelo priporočljivo, da je sit in spočit.

Svetovanje na daljavo

Po telefonu, mailu ali zoom-u je možno svetovanje glede nakupa in uporabe različnih pripomočkov (voziček, nosilka…), splošna vprašanja o razvoju otroka, lahko tudi vprašanja skupaj s poslanim videoposnetkom otrokovega gibanja. Preko videoposnetka sicer lahko fizioterapevti samo na grobo ocenimo otrokovo stanje (in vam povemo ali vas mora to, kar opažate skrbeti ali ne), za natančno oceno otrokovega motoričnega razvoja pa mora fizioterapevt otroka vedno prijeti v roke. V tem primeru vam svetujemo obravnavo na domu.

Paket dojenček

Paket dojenček vsebuje eno svetovanje na daljavo in dva enourna obiska na domu. Primeren je za starše, ki pričakujejo dojenčka ali so ga pred kratkim dobili in potrebujejo nekaj strokovne podpore, odgovore na vprašanja, ki se jim porajajo in začetne nasvete glede rokovanja in ukvarjanja z dojenčkom. Paket lahko kupite tudi v obliki darilnega bona in z njim obdarujete bodoče oziroma novopečene starše.

Pisno nevrofizioterapevtsko poročilo

Pisno nevrofizioterapevtsko poročilo z mnenjem vam izdam na vašo željo. Primerno je za informacijo ostalim strokovnjakom na področju razvoja, ki obravnavajo vašega otroka (npr. pediatru, vzgojiteljem ali svetovalnim delavcem v vrtcu, …).